Over Schülski-IT

Over Schülski-IT:

Schülski-IT is 15 januari 2021 opgericht bij de Kamer van Koophandel te Arnhem door mij, Matthias Max Schülski. Al jaren ben ik hobbymatig bezig met ICT, dit is begonnen nadat ik een partij oude computers had gekocht via Marktplaats en deze weer helemaal in orde maakte. Op deze manier konden mensen met een laag budget toch een computer kopen die helemaal in orde was.


Door deze verkopen had ik al snel door dat ik mensen heel gelukkig kon maken met mijn hobby in de ICT. En ik kwam er dan ook achter dat dit iets is wat ik graag wil blijven doen. Door het regelmatig opknappen van computer deed ik steeds meer kennis op over hardware, software maar ook diagnoses en reparaties om computers weer helemaal in orde te maken.

Omdat ik altijd al leergierig ben geweest begon mijn interesse in servers, netwerken en ICT omgevingen binnen bedrijven steeds meer te groeien. Ik bootste in mijn ‘Home Lab’ steeds meer scenario’s na waarvan ik veel heb geleerd. Nog steeds doe ik dit, evenals het regelmatig volgen van webinars, cursussen en uiteraard het lezen van documentatie en nieuws op het gebied van ICT!

Al sinds de oprichting van Schülski-IT is het mijn bedoeling om particulieren en bedrijven te ontzorgen op het gebied van ICT. In de huidige tijd is goede beveiliging in combinatie met het maken van Back-ups steeds belangrijker. Toch komt het bij zowel particulieren en bedrijven regelmatig voor dat dit niet helemaal in orde is, gelukkig is dit 1 van de dingen waarbij Schülski-IT u kan helpen.

Voor particulieren:

Computer service aan huis, in een regio van +/- 15 KM om Dieren heen, hulp bij vraagstukken omtrent het gebruik van de computer, laptop of smartphone. Maar ook de verkoop van nieuwe en gebruikte computers, laptops en randapparatuur. Toch is het in mijn ogen niet altijd nodig om een computer direct te vervangen wanneer deze traag is, of het niet meer doet. Bij voorkeur proberen wij altijd te kijken of uw huidige computer gerepareerd kan worden, of dat u door middel van upgrades toch een snellere computer heeft. Dit is beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Onze missie is dat u zorgeloos uw laptop, computer of smartphone kunt gebruiken.

Voor bedrijven:

Bieden wij vrijwel alle diensten zodat u, of uw medewerkers zich geen zorgen hoeven te maken om alles wat met uw computers, servers of netwerk te maken heeft. Dit begint bijvoorbeeld al bij uw glas of koper internet verbinding, WiFi binnen uw bedrijf, de werkplekken van u en uw medewerkers, uw servers op locatie of in de cloud, de beveiliging van al deze systemen evenals goede back-ups hiervan. Ook op het gebied van communicatie kan Schülski-IT u helpen, door stabiele mail en telefonie oplossingen, voor medewerkers op kantoor of onderweg. Uiteraard hoeft u niet al deze diensten bij Schülski-IT af te nemen, ook voor slechts enkele van deze diensten helpen wij u graag. Zo is Schülski-IT uw partner in IT!

Over mij!

Matthias Max Schülski

Matthias Max Schülski

Eigenaar

Je kunt mijn Microsoft Certification Transcript hier bekijken!

Gebruik ”1325135” als transcript ID & ”Matthias” als toegangscode.

Ik ben Matthias Max Schülski, 19 jaar oud en eigenaar van Schülski-IT. Van jongs af aan ben ik al druk in de weer met computers.
Na jaren hobbymatig bezig zijn met ICT ben ik 15 januari 2021 officieel gestart met mijn eigen bedrijf, Schülski-IT. Het starten van een eigen bedrijf is vanaf jongs af aan al een droom van mij geweest, maar wegen school heb ik besloten dit pas te doen na mijn examens. Dit is echter anders gelopen dan gepland, eind 2020 kreeg ik al verzoeken om bedrijven ondersteuning te gaan bieden op het gebied van IT. Dit heeft mij toen doen besluiten om officieel de stap te gaan maken met een inschrijving bij de KvK.

Dit was alleen eerder dan ik gepland had. Dit zou dan ook betekenen dat ik een druk jaar voor de boeg zou hebben. Op dat moment zat ik namelijk midden in mijn VWO examenjaar op het Rhedens in Dieren. Dit is gelukkig allemaal goed gegaan en zou heb ik dan ook in 2021 mijn VWO diploma kunnen halen!

Een opleiding in de ICT zou voor de hand liggen, dit is echter niet waar ik in eerste instantie voor heb gekozen. In het studiejaar 2021-2022 heb ik Bedrijfseconomie aan de Universiteit van Tilburg gestudeerd. Dit bleek toch niet helemaal bij mij te passen. Om die reden ben ik nu dan ook HBO-ICT aan het studeren aan het Saxion in Deventer, deze studie ligt dichterbij mijn interesses, en is natuurlijk direct toepasbaar voor mijn bedrijf! Binnen de studie heb ik genoeg vrijheid en vrijetijd om met mijn bedrijf aan de slag te gaan.


Naast het volgen van een opleiding probeer ik ook nog mijn kennis van de verschillende hard en software oplossingen ook te verifiëren, het hebben van de kennis is natuurlijk 1, maar aan kunnen tonen dat je er alles van weet is natuurlijk ook belangrijk. Om die reden heb ik al menig Microsoft examen afgelegd om gecertificeerd te worden voor de meest belangrijke Microsoft oplossingen.

Heeft u vragen? Of wilt u graag kennismaken? Neem gerust contact op!