Windows 8.1 gebruikers opgelet!

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Windows 8 werd in 2012 uitgebracht door Microsoft als opvolger van Windows 7. Met Windows 8 probeerde Microsoft Windows zoals we dat gewend waren te veranderen naar een volledig nieuwe gebruikersinterface. Deze interface kwam toen de tijd overeen met Windows Phone, Xbox, Office 2013 en de Microsoft Zune. Met de vernieuwde userinterface werd Windows beter bruikbaar voor apparaten met een touchscreen. Echter bleek dat de verkoop van Windows 8 minder verliep dan voorgaande besturingssystemen, dit kwam voornamelijk door de enorme verandering van de UI en de enorme hoeveelheid bugs. Al snel werd daarom besloten om een grote update uit te brengen voor Windows 8, namelijk Windows 8.1.

Veel van de ontvangen feedback van Windows 8 werd geïmplementeerd in Windows 8.1. Toch bleven de verkopen nog altijd flink achter op Windows 7 en het later uitgebrachte Windows 10. Om die reden werd dan ook besloten om te stoppen met de ondersteuning voor Windows 8 in 2016. Windows 8.1 bleef Microsoft nog wel een hele tijd ondersteunen, al komt daar op 10 januari 2023 verandering in! Dan stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows 8.1, maar wat heeft dat voor gevolgen voor u als u nog gebruik maakt van Windows 8.

Maakt u nog gebruik van Windows 8(.1)?

Dat Microsoft op 10 januari 2023 stopt met de ondersteuning van Windows 8.1 betekend niet dat uw computer opeens onbruikbaar wordt. Uw computer blijft gewoon nog functioneren als voor 10 januari 2023. Het beëindigen van de ondersteuning voor Windows 8.1 heeft wel gevolgen voor de veiligheid van uw computer. Met het beëindigen van de ondersteuning geeft Microsoft aan geen nieuwe functionaliteiten en beveiligings updates meer uit te brengen voor Windows 8.1.

Voornamelijk het ontbreken van nieuwe beveiligingsupdate is een risico voor Windows 8.1 gebruikers. Wanneer er kwetsbaarheden worden gevonden in Windows 8.1, brengt Microsoft hier geen updates voor uit. Op termijn gaat dit betekenen dat uw computer steeds minder veilig wordt. Wanneer u uw computer enkel offline gebruikt wordt het risico beperkt, maar gebruikt u uw computer veel voor online zaken, denk aan internet bankieren of mailen? Dan is dit zeker een risico. Het advies van Schülski-IT zou dan ook zijn om spoedig van Windows 8.1 af te stappen. Toch is de aanschaf van een nieuwe computer met Windows 10 of 11 een prijzige uitgaven. En als uw computer nog goed functioneert is het ook nog jammer van een anders perfect werkende computer. Gelukkig kan Schülski-IT u helpen!

Hoe Schülski-IT u hierbij kan helpen!

Het einde van Windows 8.1 kan betekenen dat u wilt overstappen naar een nieuwe computer. Schülski-IT kan u adviseren bij de aankoop van een nieuwe computer. En de overstap naar een nieuwe computer! Maar werkt uw computer nog goed? Dan kan Schülski-IT u in de meeste gevallen helpen met een update naar Windows 10 op uw bestaande computer! En wanneer u nog geen SSD heeft, dan kan een SSD upgrade meteen bijdragen aan een veel sneller computer. Deze kosten vallen veel lager uit dan de aanschaf van een nieuwe computer en is ook nog eens duurzamer!

Maakt u als bedrijf nog gebruik van Windows 8.1? Dan is een goed uitgedacht migratie traject van belang zodat uw bedrijfsprocessen niet verstoord worden. Ook daarbij kan Schülski-IT uw bedrijf helpen. En maakt u gebruik van specifieke soft- of hardware voor uw bedrijf die enkel werkt op Windows 8? Dan kan Schülski-IT uw bedrijf helpen om hier nog veilig gebruik van te blijven maken.

Neem spoedig contact op

Met het naderen van de eind datum voor de ondersteuning voor Windows 8.1. Is het goed om na te denken over een oplossing die voor u of uw bedrijf werkt. Neem geheel vrijblijvend contact op! Dan kijken we samen wat de beste oplossing is om over te stappen naar een nieuwer besturingssysteem.