Back-up

Beschereming van belangrijke data

Een goede back-up zorgt ervoor dat belangrijke data op meerdere veilige plekken opgeslagen wordt, zodat het niet verloren kan gaan door bijvoorbeeld een hardwarestoring of virusinfectie.

Snelle herstelmogelijkheden

Als er iets misgaat met de originele opslaglocatie, kan men snel teruggaan naar een werkbare situatie door gebruik te maken van de back-up. Dit kan tijd en frustratie besparen, vooral als het gaat om belangrijke data die nodig is voor werk of andere activiteiten.

Rust in je hoofd

Door regelmatig back-ups te maken en te weten dat belangrijke data op een veilige plek staat, kan men met een gerust hart werken.Er hoeft geen zorgen te zijn dat belangrijke data verloren kan gaan. Uiteraard richt Schülski-IT dit zo makkelijk mogelijk voor u in!

Wat is een back-up

Een back-up is een kopie van belangrijke data die op een andere locatie opgeslagen wordt dan waar de originele data staat. Het doel van een back-up is om te voorkomen dat belangrijke data verloren gaat wanneer er problemen zijn met de originele opslaglocatie. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door een hardwarestoring, virusinfectie of menselijke fout. Door regelmatig back-ups te maken, kan men ervoor zorgen dat belangrijke data altijd beschikbaar is en dat men snel terug kan gaan naar een werkbare situatie.

Er zijn verschillende manieren om back-ups te maken, zoals het kopiëren van data naar een externe harde schijf of het opslaan van data in de cloud. Het is aan te raden om regelmatig back-ups te maken van belangrijke data en deze op een veilige locatie op te slaan, zodat men altijd beschikt over een kopie van de data in geval van problemen met de originele opslaglocatie.

Schülski-IT uw hulp voor back-ups

Het instellen van een goede back-up kan erg lastig zijn. Ook het uitkiezen van de juiste software voor uw back-ups is niet de meest gemakkelijke zaak. Gelukkig kunt u hiervoor bij Schülski-IT terecht. Samen nemen we door welke gegevens u van welke apparaten geback-upt wilt hebben. Aan de hand daarvan gaan we naar een geschikte back-up strategie voor u opzoek. Zowel in de functionaliteiten, het gebruiksgemak maar ook in de kosten! Zo hoeft u zich geen zorgen meer te maken over het kwijtraken van uw belangrijke data!

De kosten van back-ups kunnen variëren enkele factoren die van invloed kunnen zijn:

- De hoeveel data die u wilt back-uppen Als u veel data heeft, kan het duurder zijn om back-ups te maken, omdat u bijvoorbeeld meer opslagcapaciteit nodig heeft.
- Waar u de back-ups wilt opslaan: Als u de back-ups wilt opslaan op een externe harde schijf, kan dat goedkoper zijn dan als u de back-ups wilt opslaan in de cloud. Cloudopslagdiensten rekenen vaak maandelijkse of jaarlijkse abonnementskosten.
- Hoe vaak u back-ups wilt maken: Als u regelmatig back-ups wilt maken, kan dat duurder zijn dan als u minder vaak back-ups maakt.

Weer weten hoe Schülski-IT u kan helpen bij een zorgeloze back-up oplossing?

Maakt u zich zorgen of uw belangrijke data wel (goed) geback-upt is? Neem dan in eerste instantie vrijblijvend en kosteloos contact op met Schülski-IT in overleg kijken we wat voor back-up oplossing goed bij u past! Dit kan zowel op locatie of op afstand, maar net wat u prettiger vind! Wanneer de back-up oplossing uitgkozen is weet u ook de kosten ervan, wel zo transparant!